پرستار سالمند برای بیماری گوارشی

مشکلات گوارشی در دوران سالمندی مراقب برای سالمند پارسیان مهرپرور پرستار سالمند و کودک

در بیماری دیورتیکولوز بیرون زدگی‌های کوچکی در دیواره روده بزرگ ایجاد می‌شود. این مشکل معمولا در کولون سیگموئید، یعنی قسمت انتهایی روده بزرگ رخ می‌دهد. بیماری دیورتیکولار در سالمندان بسیار شایع است به طوری‌که 50 درصد افراد بالای 60 سال به این اختلال دچار هستند. دیورتیکولار اغلب به دلیل کم بودن فیبر در رژیم غذایی پدید می‌آید و گاهی اوقات می‌تواند به عوارض دیگری مانند عفونت و التهاب روده منجر شود که نتیجه آن خونریزی و انسداد روده است. درمان دیورتیکولوز شامل برطرف کردن یبوست و گاهی مصرف آنتی بیوتیک برای از بین بردن التهاب است.

علائم بیماری گوارشی در سالمندان

انسداد روده زمانی اتفاق می‌افتد که مسیر رفت و آمد در روده توسط یک عامل مسدود کننده مثل غدد سرطانی یا تورم کیسه‌های روده مسدود شود. همچنین ممکن است بخشی از ماهیچه‌های روده فلج شوند و این موضوع سبب انسداد روده شود که البته این فلج شدن ماهیچه‌ها در روده افراد موقت است. سالمندان عزیز برای داشتن یک زندگی سالم و بدون بیماری باید سبک زندگی خود را تغییر بدهند . تا بتوانند از مشکلات گوارشی و عارضه های بعد از آن تا حد زیادی در امان باشند . سالمندان باید روزانه پاره‌ای از وقت خود را به ورزش و تحرک اختصاص بدهند چون بی تحرک بودن، فعالیت نداشتن در سالمندان عامل اصلی بیماری در گوارش و حتی در جسم و جان آنان است .

عواملی مانند کمبود فعالیت بدنی، نادر شدن مصرف آب، مصرف داروهایی که می توانند تأثیری بر عملکرد روده داشته باشند و همچنین تغییرات در رژیم غذایی می تواند باعث یبوست در افراد مسن شود. برای پیشگیری یا مدیریت یبوست در این گروه سنی، تغییرات در رژیم غذایی، افزایش مصرف آب، و انجام فعالیت های ورزشی می تواند موثر باشد. همچنین، مصرف داروهای ملین و مشاوره با پزشک نیز می تواند به افراد مسن کمک کند تا این مشکل را مدیریت کنند. خوشبختانه به دلیل پیشرفت‌های اخیر در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌های گوارشی، سرطان کولورکتال یکی از قابل درمان‌ترین سرطان‌ها به حساب می‌آید. با استفاده از انواع تست‌های غربالگری می‌توان مدت‌ها قبل از بروز علائم مشکل را تشخیص داد و از بیماری پیشگیری کرد. پولیپ‌ها توده‌های خوش‌خیم و غیرسرطانی هستند که در بافت روده بزرگ و راست روده ظاهر می‌شوند.

افزایش سن عامل دیگری است که خطر بروز بیماری‌های التهابی روده را افزایش می‌دهد. طبق آمارهای پزشکی، بیشترین شیوع این بیماری‌ها مربوط به سنین بالای 60 سال است. از طرفی، نمی‌توان از نقش شرایط محیطی در ابتلا به بیماری‌های التهابی روده به سادگی گذشت. عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، مصرف فست فود، استرس و اضطراب در بروز بیماری‌های التهابی روده در سالمندان تاثیرگذارند. سندرم روده تحریک‌پذیر یک بیماری عملکردی است که در آن عضلات روده بیشتر یا کمتر از حالت عادی منقبض می‌شوند.

این بیماری در افراد سالمند بیشتر از جوانان دیده می‌شود، اما با این وجود خطر ابتلا به آن در طول زندگی کم است. تقریباً ۵ تا ۶ درصد از افراد به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند و این شیوع در مردان بیشتر از زنان است. افرادی که بیش از ده سال دچار کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون در روده بزرگ شده‌اند و همچنین کسانی که سابقه خانوادگی بیماری سرطان روده بزرگ داشته‌اند در معرض خطر بیشتری قرار دارند. در حالی که تشخیص و درمان هر نوع سرطان می‌تواند یک عامل پر دردسر و ترسناک باشد، اما درمان زودهنگام سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. اما هر سالمند منحصر به فرد بوده و ممکن است مصرف برخی از مواد غذایی گفته شده، سالمند عزیز را دچار مشکل گوارشی نکند. در حالی که مصرف دیگر مواد غذایی باعث بروز مشکلات گوارشی در سالمندان شود.

این عارضه ممکن است ناشی از زخم معده، سرطان روده بزرگ، التهاب روده و عوارض داروها باشد. برای تشخیص علت خونریزی، پزشک ممکن است آزمایش خون، آندوسکوپی، کولونوسکوپی و یا روش‌های تصویربرداری را تجویز کند. در صورتی‌که علاوه‌بر خونریزی مشکلات دیگری مانند بی‌اشتهایی، درد شدید شکمی، سرگیجه و ضعف عضلانی در سالمند دیده شود، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. درمان کم خونی در سالمندان به دلیل خونریزی گوارشی، بستگی به علت زمینه‌ای دارد. در برخی موارد، مانند زخم معده، زخم روده کوچک و التهاب روده تجویز داروهای ضدالتهابی و کورتیکواستروئیدها می‌تواند راهگشا باشد.

رژیم غذایی مناسب در مشکلات گوارشی سالمندان چیست؟

مواد غذایی چون لبنیات، کلم، بادمجان، لوبیا، نخود، قهوه و برخی دیگر از مواد غذایی. مشکلات دستگاه گوارش سالمندان از جمله بیماری‌های دوران سالمندی می‌باشد که بسیار نیز شایع می‌باشد. دلایل زیادی می‌تواند موجب آن شود که این بیماری در سالمندان بروز پیدا کرده و مشکلاتی برای سالمند ایجاد کند. اما مهم‌ترین دلایل بروز این بیماری مشکلاتی چون سوء تغذیه، تضعیف سیستم ایمنی و… باشد. تغییراتی که در سیستم بدن و با بالا رفتن سن ایجاد می‌شود، دستگاه گوارش را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر اساس آمار رسمی چیزی حدود 40 درصد سالمندان در طول سال حداقل با یک مشکل گوارشی روبرو می‌شوند.

این بیماری با اصلاح سبک غذایی در افراد سالمند و وارد کردن میوه و سبزیجات به بشقاب غذایی آن‌ها، ورزش منظم و میزان آب کافی حل خواهد شد. برخی از بیماری‌های گوارشی مثل ریفلاکس، سنگ کیسه صفرا و التهاب راست روده هستند که در بین سالمندان شایع‌تر است. در ادامه‌ی مقاله به بررسی برخی از رایج‌ترین بیماری‌های گوارشی در سالمندان خواهیم پرداخت. مصرف زنجبیل به عنوان یکی از راه‌های درمان خانگی اسهال سالمندان به شمار می‌رود و از گذشته نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. مصرف زنجبیل برای آبرسانی بدن و جایگزین کردن مایعات از دست رفته در دوران اسهال مفید است. استفاده از آن به روش دمنوش، پودر شده و کپسول از متداول‌ترین روش‌های استفاده است.

هر شرایطی که بر بلع، غذا خوردن یا هضم غذا تأثیر بگذارد، به عنوان یک اختلال گوارشی در نظر گرفته می‌شود. اگرچه چنین مشکلاتی می‌توانند در هر سنی وجود داشته باشد، اما در افراد مسن شایع‌تر است. آشنایی با مشکلات رایج دستگاه گوارش می‌تواند به شما در مراقبت از عزیزتان کمک کند. جمعیت سالمندان کشور در دو دهه اخیر با توجه به پیشرفت علم پزشکی و افزایش امید به زندگی، رشد چشمگیری داشته است.شناخت فرآیند پیری و چالش‌های آن، از جمله مشکلات گوارشی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کند. هیچ‌یک از اختلالات گوارشی محدود به افراد سالخورده نیست اما بعضی از بیماری‌ها در این سن شیوع بیشتری دارند.

برای پیشگیری از این مشکل، می توانید به مصرف غذاهای سبک و سالم، به ویژه در ساعات شب اجتناب کنید و همچنین به وزن خود نیز توجه داشته باشید. با پیشرفت سن، عواملی مانند کاهش کارایی عضلات گوارشی، کاهش تولید اسید معده، کاهش حرکت روده و تغییرات در ترکیب میکروبیوم روده می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای پرستاران سالمند، اهمیت بررسی دقیق علائم و عوامل مرتبط با مشکلات گوارشی در سالمندان بسیار مهم است تا بتوانند برنامه های مراقبتی مناسب را برای آنها طراحی کنند و بهبود سلامت گوارشی آنها را تسریع کنند. بر اساس آمار به‌دست آمده  افراد سالمند اغلب با افزایش سن، تحرک کمتری دارند و غیرفعال بودن می‌تواند باعث بروز یبوست شود. استراحت در بستر در طول یک بیماری باعث ایجاد مشکلات جدی دستگاه گوارش در بدن می‌شود برای مثال، اگر فرد سالمند تحت جراحی تعویض مفصل زانو قرار گیرد، برای بهبودی و فعالیت کامل لازم است به مدت طولانی استراحت کند.

برای پیشگیری از این مشکلات، اهمیت دارد که سالمندان به تغذیه سالم و تنوع غذایی توجه کنند و مصرف مواد غذایی قندی و چربی را محدود کنند. یکی از مشکلات شایع در سالمندان، مشکلات گوارشی در سالمندان است که می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشد. از جمله بیماری‌های گوارشی در سالمندان می‌توان به قرار گرفتن در معده، زخم معده، سندرم روده تحریک‌پذیر، و مشکلات گوارشی عمومی اشاره کرد. برای جلوگیری از بیماری‌های گوارشی در سالمندان، اهمیت تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم بسیار زیاد است. همچنین، مصرف داروها با دقت و توجه به توصیه‌های پزشک نیز می‌تواند در پیشگیری از این مشکلات مؤثر باشد. برای تشخیص و درمان مشکلات گوارشی در سالمندان، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات و تست‌های مورد نیاز ضروری است تا بتوان با یافتن علت واقعی مشکلات، راهکارهای مناسبی برای درمان و مدیریت آن ها اتخاذ کرد.

مهم‌ترین علایم خونریزی معده شامل استفراغ خون، دفع مدفوع تیره، یا مشاهده خون هنگام در دفع است که باید فوراً به پزشک مراجعه شود. همچنین مصرف مکمل‌های غذایی برای پیشگیری از بیرو بیماری های گوارشی در سالمندان، کاملاً ضروری است. چراکه منابع غذایی از ویتامین D بسیار کمی برخوراد هستند و شما در طول سال به طور مفید از نور آفتاب برای سنتز ویتامین دی خود استفاده نمی‌کنید. مصرف کلسیم برای افراد مسن نیز بسیار مهم بوده و  مصرف ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز با مصرف سه وعده لبنیات یا مکمل‌های غذایی و دیگر موارد ضروری است. مصرف کلسیم از جمله مواردی است که خطر بروز مشکلات گوارشی در سالمندان را کاهش می‌دهد.

این افراد با تجربه ای که دارند علاوه بر کمک به انجام کارهای شخصی سالمند، می توانند به عنوان یک همدم در کنار سالمند باشند. در این مقاله به بررسی جامع خدماتی که پرستار سالمند ارائه می‌دهد، خواهیم پرداخت. این مشکل به دلیل کند شدن حرکات روده، کمبود فیبر و مایعات و همچنین مصرف برخی داروها ایجاد می‌شود. علائم و مشکلات گوارشی خود را در قسمت نظرات نوشته تا متخصصان ما شما را برای درمان و جلوگیری از تشدید آن راهنمایی کنند. علاوه بر این با نوشتن علائم بیماری‌تان می‌توانید به افراد دیگر در جلوگیری از بیماری های گوارشی در سالمندان کمک کنید. هنگامی که این تغییر شیوه زندگی کافی نباشد، بسیاری از داروها وجود دارند که می‌توانند برای جلوگیری و رفع یبوست و همچنین سرعت بخشیدن به حرکت مدفوع درون روده کمک کنند.

Contact Us
naser rasouli
Email: acrotic.info@gmail.com
Phone: 0098914562900
tehran
tehran, iran, iran
{

رایج‌ترین بیماری‌های گوارشی در سالمندان

|}
    {
  • پرستار سالمند در منزل به این افراد و خانوادههایشان آموزش هایی در جهت سازگاری با مشکلات بوجود آمده یا حل آنها میدهد.
  • |}
  • خوشبختانه به دلیل پیشرفت‌های اخیر در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌های گوارشی، سرطان کولورکتال یکی از قابل درمان‌ترین سرطان‌ها به حساب می‌آید.
  • {
  • در این صورت با مراجعه مرکز خدمات پرستاری تهران درمان می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل توسط پزشکان متخصص و مراقبت‌های پزشکی حرفه‌ای زیر نظر پرستاران با تجربه و با دانش این مجموعه بهره‌مند شوید.
  • |}
  • خدمات پرستاری کیان مهر در تهران با داشتن صدها پرستار سالمند می تواند به تمامی مناطق تهران و ایران نیرو اعزام نماید.
  • با بالا رفتن سن، گاهی اوقات این روند کند می‌شود و این می‌تواند باعث کند غذا در روده بزرگ حرکت کند.
  • {
  • پرستار سالمند در کرج با پایش علائم و کمک به سالمند در رفع عادات نامطلوبی که در ایجاد این بیماری نقش دارند، باعث بالا رفتن سطح سلامت این سالمندان می شود.
  • |}

با گذراندن دوران سالمندی، افراد ممکن است با مشکلات گوارشی در سالمندان مواجه شوند. این اختلالات می‌تواند شامل مشکلاتی مانند اسهال، یبوست، سوزش معده، بیماری های قرار گرفتن معده یا روده در موقعیت غیر طبیعی و یا کمبود واپسینه گوارشی باشد. گوارش به مجموعه فرآیندهایی گفته می‌شود که برای قابل جذب کردن غذا صورت می‌گیرند، وظیفه‌ی انجام این پروسه در بدن بر عهده‌ی دستگاه گوارش است. در‌ هر مرحله مسئولیت بخش‌های مختلف تفکیک شده و به صورت هماهنگ اعمال می‌شوند. واضح است که همانند سایر ارگان‌های حیاتی بدن، دستگاه گوارش نیز از اختلالات و بیماری‌ها مصون نیست و حتی افزایش سن نیز می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر این دستگاه بگذارد.

همانگونه که گفته مشکلات دهانی به کاهش ترشح بزرگ و مشکلات دندانی در سالمندان منجر می شود. به همین دلیل کاهش ترشحات آنزیمی معده و روده هضم و جذب مواد غذایی را کاهش می دهد که این مسئله خود منجر به مشکلات گوارشی سالمندان می شود. در واقع، کاری که این بیماری با افراد سالمند می‌کند، باعث می‌شود مقدار زیادی مدفوع در روده بزرگ جمع شود و مقدار زیادی غذا در روده کوچک جمع شود که نتیجه‌ی این کار پاره شدن روده و یا سوراخ شدن آن است. بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت در هر سنی ممکن است بروز کنند اما این نوع مشکلات در سالمندان علائم شدیدتری دارند. عواملی مانند زمینه ژنتیکی، عوارض داروها و عفونت‌های مکرر در پیدایش بیماری‌های التهابی روده تاثیر دارند.

مانند روده بزرگ، ممکن است با افزایش سن عملکرد مری نیز کندتر شود و غذا را آهسته‌تر به معده منتقل کند. زوال عقل، سکته مغزی و بیماری‌هایی مانند پارکینسون نیز باعث بروز مشکل در عمل بلع می‌شوند. در صورتی که اسید معده به اندازه کافی ترشح نشود محیط مناسب برای رشد باکتری فراهم می گردد. همین موضوع احتمال اینکه سالمند را دچار زخم معده و بیماریهای مربوط به معده کند افزایش می دهد. همچنین کاهش ترشحات معده جذب ویتامین ب ۱۲ را با اختلال مواجه می کند و باعث به وجود آمدن عارضه کم خونی در فرد سالمند می گردد.

مشکلاتی چون از دست دادن دندان ها، کاهش تحرک، تغییر در رژیم غذایی و مصرف داروها و عوارضی که از آنها حاصل می شود، همه باعث تشدید مشکلات و بیماری های دستگاه گوارش می شود. در صورتی که علائمی را که مرتبط با مشکلات گوارشی است را مشاهده کردید با پزشک خود تماس بگیرید و هر مدتی یکبار چک آپ دوره ای شوید تا از سلامتی جسم خود اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز به پرستار سالمند هم می توانید از خدمات پرستاری در منزل کیان مهر برای نگهداری از سالمند خود کمک بگیرید. باید به دقت نشانه‌های مشکلات را تشخیص داد و سپس برای رفع آنها اقدام کرد. همچنین باید به سبک زندگی فرد توجه کرد و اطمینان حاصل کرد که فرد به درستی دارو‌های تجویز شده را مصرف می‌کند.

دیورتیکولوز در مواردی رخ می‌دهد که دیورتیکول وجود داشته باشد اما التهاب نداشته باشد. این بیماری در ۸۵ درصد موارد بدون علائم بوده و از طریق عادات غذایی سالم، از جمله دریافت فیبر و آب کافی و ورزش ​​قابل کنترل است. به طور کلی رعایت عادات غذایی از بروز بیماری های گوارشی در سالمندان تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. مهم‌ترین نکته در حفظ سلامتی و مقابله با بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان، آن است که در طول زندگی خود فعالیت بدنی داشته باشید. فردی که بیش از ۵۰ سال سن را دارا است باید هر هفته حداقل دو ساعت فعالیت هوازی با شدت متوسط یا شدید داشته و در جلسات ده دقیقه‌ای یا بیشتر آن را انجام دهد.

پروبیوتیک ها، یکی از راه های موثر برای پیشگیری از بیماری های گوارشی در سالمندان هستند. با گذراندن سن، دستگاه گوارش افراد معمولاً تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مشکلات گوارشی بیشتری را تجربه می‌کنند. اما با تایید پزشک، سالمندان می‌توانند پروبیوتیک ها را به عنوان یک راهکار مصرف کنند تا به بهبود مشکلات گوارشی خود کمک کنند. برای سالمندان، یبوست یکی از مشکلات شایعی است که می تواند به آنها اذیت و ناراحتی بخشد. میوه ها، سبزیجات تازه، آجیل، غلات کامل و دانه ها از جمله منابع غنی فیبر هستند که بهترین گزینه ها برای رژیم غذایی سالمندان هستند.

حتماً تا به حالا به این موضوع فکر کرده‌اید که به طورکلی زیاد شدن سن می‌تواند افراد را تا چه حد در معرض مشکلات سطحی یا اساسی قرار دهد. از این رو خانواده‌ها باید قبل از انتخاب پرستار، تحقیقات لازم را انجام دهند و از تجربیات دیگران در انتخاب شرکت مناسب بهره ببرند. برگزاری جلسات مصاحبه و آشنایی با پرستار قبل از استخدام می‌تواند به خانواده‌ها کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشند. همچنین، بررسی سوابق و مدارک پرستار نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تا اطمینان حاصل شود که پرستار دارای مهارت‌های لازم و تخصص‌های مورد نیاز است. دیورتیکولیت التهاب کیسه‌های کوچک کیسه‌ای شکل در دیواره روده بزرگ است و با علائمی از جمله درد شکم به خصوص در سمت چپ پایین شکم، حالت تهوع و استفراغ، تب و حساسیت به لمس در شک باشد. IBS  یک بیماری همراه با درد یا نفخ شکم است که با اسهال یا یبوست (یا هر دو) همراه است.

یبوست از دیگر بیماری های گوارشی در سالمندان است و زمانی اتفاق می‌افتد که حرکت مدفوع در دستگاه گوارش خیلی طولانی شود (زمان عبور کند روده بزرگ). این امر منجر به جذب آب اضافی مواد غذایی توسط روده بزرگ شده و مدفوع سفت و خشک ایجاد می‌شود. بروز این مشکلات گوارشی در سالمندان سبب کاهش دفع، کشیدگی، فشار، پری راست روده، نفخ شکم، درد شکم و احساس تخلیه ناقص می شود. شایع‌ترین علامت ریفلاکس معده، اسید معده است، در حالی که علائم دیگر آن شامل سوزش سر دل، ترشح اسید یا غذا، گلودرد مداوم، سرفه مزمن، درد قفسه سینه و بوی بد دهان است. بر طربق آمار ریفلاکس از جمله مشکلات گوارشی در سالمندان است که ۱۳ ال ۲۹ درصد از افراد سالمند آن را تجربه می‌کنند. برای سالمندان، یکی از مشکلات شایعی که ممکن است با آن روبرو شوند، یبوست است، اما نوشیدن مقدار کافی آب و مایعات دیگر می تواند به جلوگیری از بیماری‌های گوارشی سالمندان کمک کند.


وب سایت منبع